Renault je objavio svoje namere vezane za konstrukciju i promociju električnog automobila, namenjenog za masovnu proizvodnju, sa otkrivanjem Z.E. koncepta.Napori koje je Renault do sada preduzimao u smeru elektrifikacije svojih automobila su do sada bili simbolični i svodili su se na potpisivanje dogovora sa drugim kompanijama i zemljama oko eventualne promocije za električna vozila, ali do danas je već izvesno kako će budući automobili izgledati.

Renault je  toliko ubedjen da električni automobili dolaze u veoma bliskoj budućnosti da je čak postavio na svoj sajt odbrojavanje do momenta kada će se na tržištu pojaviti prvi serijski  električni automobil ovog proizvodjača.Namera Renault-a je da postane prvi prozvodjač automobila koji će tržištu ponuditi serijski električni automobil.Najavljujući Zero Emission koncept, Renault ga je opisao kao svoju viziju budućeg električnog vozila. Kompaktan, efikasan i povoljan finansijski, su osnovne karakteristike kojima bi se mogao opisati ovaj električni automobil, za koji se očekuje da se pojavi na tržištu do 2011. godine.

Renault je na prethodnom sajmu automobila u Franfurtu prikazao prototipe buduća četiri automobila koja će činiti proizvodni program električnih vozila do 2012 godine.

Twizy koncept

 

 Renault ZOE koncept

 

Renault Fluence koncept

 

Renault Kangoo BeBop eletric koncept