Sajam automobila u Parizu se ove godine pretvorio u paradu hibridnih i električnih automobila. Svako ko je imao sreću da ga poseti imao je priliku da uživa u pogledu u budućnost, koja će za par godina postati stvarnost na svetskim ulicama. Ovde će biti prikazana neka od vozila koja će se u bliskoj budućnosti pojaviti na tržištu.

Renault Fluence (Reno Fluenca)

Francuski proizvođač je na sajmu potvrdio da će na tržište izbaciti model Renault Fluence prema konceptu koji su prvi put prikazali 2004. godine. Zvaničnici kompanije su najavili da će se električna verzija na tržištu pojaviti 2011. godine.

Smart ForTwo EV

Smart je objavio planove da pravi električna vozila za tržište Evrope do kraja ove decenije.

Mercedes-Benz S400 BlueHybrid

Sa svojih 275 konjskih snaga, 3.5 litarski V-6 Mercedes-Benz S400 BlueHybrid, planiran da izađe na Američko tržište u 2009-oj, će biti prvi hibrid u proizvodnji koji će koristiti litijumske baterije. Takmičiće se za tržište sa Lexus-ovim hibridnim sedanima.

Mitsubishi i-MiEV

Micubiši je predstavio svoj električni auto i-MiEV, dvosed, sa litijumskim baterijama i dometom od 160 km sa jednim punjenjem. Ovaj model se već mogao videti po prethodnim sajmovima automobila i trebao bi da se nađe na Američkom tržištu 2010. godine.

Chevrolet Volt

General Motors potvrđuje da bi Chevy Volt trebao da se nađe na tržištu u novembru 2010. godine.

Toyota Plug-In Prius

Toyota naziva svoj Prius sa pluginom - eksperimentalnim programom, ali istina je da bi Toyota lako mogla da napravi vozilo koje bi preotelo pažnju trenutno usmerenu na produkciju hibrida ostalih proizvođača.

 

 

Nissan NuVu koncept

NuVu koncept model koji je izbacio Nissan, je električni auto u obliku mehurića, koga nekoliko godina dele od pojavljivanja na tržištu, ako ne bude izmena.